פילה מוסר-ים בעריסה ולימון מונח על פירה גזר וכוסברה
חומרים ל 4 מנות :
4 י"ח מוסר ים במשקל 150 גרם
3 כפות עריסה
מיץ מ3 לימונים
1 כף פפריקה מתוקה
6 שיני שום כתוש
4-5 גבעולי רוזמרין
מלח ים
פלפל שחור גרוס
½ כוס שמן זית
לפירה :
10 י"ח גזר מקולף ופרוס
3 י"ח תפו"א מקולף וחתוך
חופן כוסברה קצוצה היטב
50 גרם חמאה או מחמאה
מלח
פלפל שחור טחון
אופן הכנה
לפירה :
תחילה מבשלים במים את הגזר ותפו"א עד לריכוך מלא לאחר מיכן מועכים למחית חלקה מוסיפים את החמאה והכוסברה מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
לפילה המוסר :
משמנים מאת פילה הדג בשמן זית ממלחים ומפלפלים .
מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את פילה הדג תחילה את צד הבשר ולאחר מיכן את צד העור מוציאים מסדרים בכלי חסין חום ועל גבי נייר פרגמנט .
בקערה נפרדת מערבבים את העריסה מיץ הלימון הפפריקה והשום ומתבלים במלח ים ופלפל שחור גרוס יוצקים את הרוטב מעל הדגים
מפזרים את גבעולי הרוזמרין ומכניסים לתנור בחום של 190 מעלות למשך 8-10 דקות .
להגשה - במרכז הצלחת מניחים פירה גזר ומעליו את פילה מוסר הים מוסיפים מעט מנוזלי הצלייה ומקשטים בענף רוזמרין טרי.
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.
חומרים ל 4 מנות :
4 י"ח מוסר ים במשקל 150 גרם
3 כפות עריסה
מיץ מ3 לימונים
1 כף פפריקה מתוקה
6 שיני שום כתוש
4-5 גבעולי רוזמרין
מלח ים
פלפל שחור גרוס
½ כוס שמן זית
לפירה :
10 י"ח גזר מקולף ופרוס
3 י"ח תפו"א מקולף וחתוך
חופן כוסברה קצוצה היטב
50 גרם חמאה או מחמאה
מלח
פלפל שחור טחון
אופן הכנה
לפירה :
תחילה מבשלים במים את הגזר ותפו"א עד לריכוך מלא לאחר מיכן מועכים למחית חלקה מוסיפים את החמאה והכוסברה מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
לפילה המוסר :
משמנים מאת פילה הדג בשמן זית ממלחים ומפלפלים .
מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את פילה הדג תחילה את צד הבשר ולאחר מיכן את צד העור מוציאים מסדרים בכלי חסין חום ועל גבי נייר פרגמנט .
בקערה נפרדת מערבבים את העריסה מיץ הלימון הפפריקה והשום ומתבלים במלח ים ופלפל שחור גרוס יוצקים את הרוטב מעל הדגים
מפזרים את גבעולי הרוזמרין ומכניסים לתנור בחום של 190 מעלות למשך 8-10 דקות .
להגשה - במרכז הצלחת מניחים פירה גזר ומעליו את פילה מוסר הים מוסיפים מעט מנוזלי הצלייה ומקשטים בענף רוזמרין טרי.
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.